tisdag, oktober 17, 2006

Marknadsextremisterna tar över landet

Trots allt prat om de "nya" moderaterna visar de sig som ulven i fårakläder. Istället för det "nya arbetarpartiet" ser vi istället samma gamla marknadsliberal extremister med ideologin hämtad från "tankesmedjan" Timbro.

Det är folk som innan valet pratat om lag och ordning och att en fuskminister ska tillsättas. Tur för övriga av de "tio små negerpojkarna", som är kvar i regeringen, att de slipper utsättas för en sån. För dessa moderater vill inte betala skatt, inte betala tv-licensen och har ingen tanke på att nånsin betala sin filipinska städhjälp ordentliga löner.

Om löner på 50 kr i timmen känns för mycket för regeringens miljonärer ska betala "vitt" så lär väl inga skattereduktioner få dom att betala i alla fall. En avtalsenlig minimilön lär ju hamna på betydligt högre summor även utan semesterersättning och arbetsgivaravgifter.

Nerdragningen av a-kassan enligt det gamla välkända högertramset om att det ska motivera folk till arbete är ett hån mot alla arbetslösa. Precis som om det fanns jobb för alla. Finansministern sa att alla som vill arbeta ska få det. Jättebra, men vad säger EU om det, att Sverige får nästan full sysselsättning och därmed driver upp inflationen? Eller var tanken att det bara ska bli en massa låglönejobb med löner under vad man fått i a-kassa?

Om man har ett system där man kallt räknar med en viss arbetslöshet så får man väl se till att de som blir utslagna får ett drägligt liv ändå. Som tack för att de ställer upp... Och om någon procent av dessaINTE VILL arbeta så är det väl bra bra om de håller sig borta från arbetsmarknaden och låter folk som VILL arbeta få göra det. Den del av de arbetslösa som faktiskt inte vill jobba är ändå en bråkdel av de som MÅSTE vara arbetslösa för att EUs inflationsmål ska kunna uppnås.

Att sen påstå att man gör en skattesänkning är rent skitsnack. De futtiga hundralappar vi kanske får i sänkt skatt lär ju gå åt till att betala alla de egenavgifter vi blivit pålagda för fackavgift, a-kassa etc. Och tusenlappen man snackat om i valrörelsen var bara för de rika, de glömde kanske bort att det till skillnad från moderattoppen faktiskt finns folk med låga inkomster också.

Moderaternas frihet är frihet för de rika och, som Hoola Bandoola Band uttryckte det, "friheten för den fattige är att få köpa vad han vill". Om man har råd...

Inga kommentarer: