onsdag, oktober 18, 2006

Bidragsberoende moderater

Nu vill det nyliberala stolpskottet Stegö Chilò behålla sin lön på 97.000/månaden i ett helt år. Hon måste vara en av de mest priviligierade socialbidragstagarna i Sverige då. Det är ok att som moderat yla om lata bidragsberoende personer men när hon själv hamnar i den sitsen har hon inga problem med att bli försörjd av staten! Och dessutom med en lön som förmodligen per månad överstiger vad en barnfamilj skulle få av socialen på ett år!

Summan av kardemumman är att hon är ett hållningslöst kräk som inte törs stå för de åsikter hon gärna vädrar i nyliberalernas unkna rum. Hon erkände inte att licensskolket var en politiskt motiverad handling och nu har hon hon inte råg i ryggen att avstå en lön hon inte förtjänar!

Och avsett om hon sagt upp sig från sitt tidigare jobb har hon nog råd att överleva i ett år på sin förmögenhet. Det skulle nog socialen sagt iaf!

Undrar om miljonären Borelius kommer att göra detsamma? Förmodligen, därför att sno staten på pengar som kunnat gå till sjukvård, skola eller omsorgen är väl det finaste man kan göra i de kretsarna!

2 kommentarer:

Hellstream sa...

De är välkomna i kön på Arbetsförmedlingen precis som vi andra. Socialen är öppen för dom också.

Visst ska man ha anställningstrygghet som alla andra men att efter 8 dagar kräva över en miljon i ersättning känns som att det strider mot personens egna principer och åsikter. Eller kanske inte... att sno staten på pengar genom detta eller genom att smita undan skatten kanske precis ÄR själva ideologin!

Anonym sa...

jupp... moderat ska man vara :)