fredag, november 10, 2006

Marknadsekonomin förstör vår jord!

Detta ekonomiska system som står bakom det konsumtionssamhälle som tär på jordens resurser och producerar ett överflöd av varor som sen bara kastas på soptippen. Konsumtionen och slöseriet är drivkraften i systemet.

Det finns köttberg och spannmålsberg fast folk svälter. Inga resurser delas ju ut gratis så bättre att elda upp skiten än att låta några svältande få äta. det kan ju sänka världsmarknadspriset.

Marknadsekonomin bygger på girighet. Giriga människor skövlar vår jord utan hänsyn till naturen bara man kan maximera sin vinst. Hugg ner regnskogen, förgifta våra sjöar, fiska ur världshaven! Bara för lite profit!

Sopsortering och energisparande i all ära men när vi har företag som spyr ut större delen av växthusgaserna via fabriker och transporter så är våran iofs viktiga del endast en droppe i havet.

Vi måste förstås dra ner på våra konsumtionsvanor och ändra våran livsstil och vi ska kräva att andra ska avstå. Tufft, men nödvändigt för att våra barn och barnbarn ska ha en jord som går att leva på.

Visst, jorden kommer att överleva människans härjningar men gör människan själv det?

Inga kommentarer: